Kenniscentrum Swan - Products

Een kantoor/werkruimte moet tegenwoordig niet alleen aan de strenge arbo-normen voldoen, maar ook aan tal van persoonlijke wensen die de gebruiker daar aan stelt. Een enkel rechthoekig bureau, een hoekbureau of een duowerkplek, hoogte instelbaar of verstelbaar voor flexibel gebruik en bijvoorbeeld staand werken. Met onze modulaire systemen voldoen wij al jaren aan deze normen en wensen met producten die constant worden verbeterd en uitgebreid. Zowel voor de enkele werkplek als voor complete kantoortuinen. De keuzes om een werkplek samen te stellen zijn enorm. U kiest uit één van de bureauonderstellen een type poot: een T-poot, een 4-poots, ringpoot of een wangenpoot. Vervolgens wordt er gekozen voor het ideale bureaublad. Met deze keuzes kan de juiste opstelling gemaakt worden. Middels de modulaire componenten, zoals een verstelbare en oersterke kabelgoot worden de tafelonderstellen gekoppeld. Door het gemakkelijke en gebruiksvriendelijke systeem zijn de gekozen opstellingen simpel aan te passen of met tal van accessoires en componenten uit te bouwen. Maar ook toepassingen zoals een zichtschot of een akoestische scheidingswand behoren tot de mogelijkheden. De juiste werkplekken voor de juiste kantoorinrichting.

Een goede werkplek levert meer werkplezier op én verhoogt de productiviteit. Wij nemen u daarom graag mee om aan de hand van de juiste adviezen tot de beste keuze te komen. In de basis bestaat elk bureau uit een onderstel en een werkblad. Uiteraard zorgen wij ervoor dat uw bureau voldoet aan de belangrijkste arbo-normen.

Het onderstel van uw bureau bestaat uit een samengestelde constructie van poten met een verbindend metalen frame. De poten kunt u naar wens kiezen in diverse modellen en kleuren en zijn hoogte instelbaar voor een werkplek óf hebben een vaste hoogte voor een spreektafel of vergadertafel. Het frame bestaat uit een stevige drager, de kabelgoot, die het blad ondersteunt en tevens gebruikt kan worden voor het noodzakelijke kabelmanagement, waarmee hangende en gevaarlijke snoeren tot het verleden behoren. Om uw ideale werkplek compleet te maken selecteert u uiteindelijk de diverse praktische accessoires zoals een cpu houder, monitorarm of stroomvoorziening.

De Entrada T-poot is er in diverse uitvoeringen en geeft
optimale bewegingsruimte. In hoogte verstelbaar van 62-86cm
en zeer praktisch in combinatie met de telescopische kabelgoot.
Tevens leverbaar in vaste hoogte 76cm (incl. blad 25mm).

De Arca 4-poot, of n-poot, staat met de poten onder de hoeken
van het bureau. Hierdoor heeft u maximale ruimte tot uw 
beschikking. De Arca is vervaardigd uit een dik stalen koker-profiel
van 50x50mm en heeft een zwevend blad met een mooi
optisch effect. Leverbaar in zeer veel maatvoeringen voor uw
ideale opstelling. Hoogte instelbaar van 62-86 of in een
vaste hoogte van 76cm (incl. blad 25mm).

       
  De Ring poot is een robuuste poot van 80x30mm staal,
rondom in fraai verstek uitgevoerd en leverbaar in
hoogte instelbaar, 62-86cm, of in vaste hoogte van 76cm.
Ook de Ring heeft een zwevend blad en is leverbaar
in diverse kleuren en maten.
   De Nova wangenpoot bestaat uit een hoogte instelbare óf hoogte
verstelbare (slinger)poot die netjes weggewerkt is in een wang.
De wang geeft een rustig aanzicht en camoufleert diverse zaken
als prullenbak, pc, snoeren etc. De Nova is leverbaar in diverse maten,
en heeft als duo-poot van 160cm de mogelijkheid 2 werkplekken te 
ondersteunen, beide uiteraard in de ideale hoogte in te stellenVoor het juiste bureau- of tafelblad heeft u een ruime keuze. Uiteraard is er voor elke toepassing een ideale oplossing, met elk haar specifieke
eigenschappen en mogelijkheden.
Wij stellen ze u graag hieronder voor:

Melamine bladen zijn dé standaard in de kantoorinrichting.
Bestaand uit een spaanplaat kern voorzien van een vaste toplaag
met een basisdecor en een extra krasbestendig oppervlak.
Deze toplaag van 0,2mm kan glad zijn of licht geprofileerd
voor een meer natuurlijke houtlook. De rand is afgewerkt in 2mm
stootvast ABS en middels laser naadloos en zonder lijm aangebracht. 
Melamine bladen zijn in vele kleuren en maatvoeringen leverbaar,
uit voorraad of op bestelling als maatwerk.

   

HPL is een afkorting van High Pressure Laminate, ook wel
laminaat genoemd. HPL bladen bestaan uit een kern van
25mm spaanplaat (of ander basismateriaal indien gewenst,
zoals berken multiplex) waarop een toplaag wordt verlijmd van
HPL laminaat en een onderzijde van backboard. De HPL laag
is met haar dikte van 0,8mm zeer krasbestendig en heeft een
hoge puntbelasting (EN 438). HPL bladen zijn op bestelling
leverbaar in vele maatvoeringen en decoren. Voor de
randafwerking kunt u kiezen uit diverse mogelijkheden,
van standaard ABS tot gelakt massief hout met ronding. 
HPL bladen op basis van 18mm berken Multiplex kenmerken
zich door de natuurlijke uitstraling van de randen en
een zeer hoge stootvastheid.

   

Volkern is een 12mm dikke plaat bestaand uit zeer veel laagjes
papier, gedrenkt in fenolhars. Aan de buitenzijdes voegt men een
papieren decorlaag toe gedrenkt in melaminehars en het geheel
wordt onder enorm hoge druk samengeperst. Kenmerkend voor
volkern is de zwarte zichtbare kern en de goede kras- en
kerfslagvaste eigenschappen. Volkern is bijzonder duurzaam
en op bestelling in vele decoren en maatvoeringen leverbaar.

   Fenix NTM heeft een revolutionaire 0,9mm dikke toplaag die
voorzien is van een nanotech coating met wel zeer unieke
eigenschappen. Meest opvallend is thermal healing, oftewel
het zelf herstellend vermogen! Krassen verdwijnen eenvoudig
wanneer de coating zichzelf door warmte repareert. Los hiervan
is Fenix NTM ook: ultra mat en fluweel zacht, anti reflectie,
anti vingerprint, antibacterieel, zuurbestendig, anti statisch, hygiënisch.
Op aanvraag leverbaar in diverse decoren met een kern naar
uw keuze in vele maatvoeringen.
   
   

Het componenten assortiment kent een ruime keuze aan producten en biedt een veelzijdigheid aan mogelijkheden. Combineer diverse onderstel types met praktische onderdelen waardoor elke uitdaging kan worden verwezenlijkt.Dynamisch werken
Dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is al geruime tijd bekend. Nog vrijwel onbekend bij het grote publiek is dat langdurig achtereen zitten eveneens gezondheidsrisico’s kent, onafhankelijk van het feit of iemand voldoende sport of beweegt. In onze maatschappij worden we steeds vaker verleid langdurig te zitten; je zit tijdens ontbijt, in de auto naar je werk, op het werk, weer terug naar huis in de auto, en vervolgens rusten we zittend op de bank uit na een dag hard werken. Dit vormt een probleem dat aandacht vraagt van beleidsmakers, werkgevers, werknemers en professionals in preventie, zorg en inrichting. Met name ons werk, vroeger een belangrijke bron van lichaamsbeweging, is in vele sectoren een bron van bewegingsarmoede geworden, waarbij de aard van het werk ons dwingt urenlang
achtereen te zitten. Het goede nieuws is dat dit arbeidsrisico mogelijk met relatief eenvoudige middelen beheersbaar wordt. Om in deze behoefte te voorzien is de Flex lijn ontwikkeld. De gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en veelzijdigheid zorgen ervoor dat deze lijn tot de topcollectie behoort. Blader verder om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Bron: TNODe Flex Light is een hoogte verstelbare (HV) tafel met een traversevrij onderstel. Zeer stabiel  frame en door middel van een slinger verstelbaar in hoogte van 62 tot 105cm. Het frame is telescopisch in breedte verstelbaar van 105 tot 140cm en met de XL-kit van 140 tot 180cm. Dynamische belasting 80kg. Uit voorraad leverbaar in alu 9006, zwart 9005 en wit 9016.Flex 3 is bij uitstek geschikt voor dynamisch werken: leverbaar als inbus, klik-systeem.  in hoogte verstelbaar van 62-86cm.
(Slinger verstelbaar 62-86cm, op aanvraag leverbaar)

Kenmerken van Flex 3 :
- degelijk en zeer stabiel
- traversevrij dus volop bewegingsvrijheid
- tal van varianten die perfect te combineren zijn
- vele maatvoeringen en diverse opties leverbaar

Flex 3 T-frame met inbus of klik-systeem

Flex 3 bench H-frame met inbus of klik-systeem
Flex 3 EL
is elektrisch in hoogte verstelbaar van 65-125cm. Zowel als enkele werkplek  of functionele duo-bench leverbaar. De slimme, stabiele E-traverse herbergt de kabels en stille dubbele Bosch motoren. Geen losse delen dus gebruiksvriendelijk en onderhoudsvrij. Standaard voorzien van een zwarte up/down touch  schakelaar met slow start/stop. Dynamische belastbaarheid 75 kg.


Flex 3 EL


Flex 3 EL bench H-frame


Over akoestiek op de werkplek.
Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat overlast van geluid een groot effect heeft op onze productiviteit en zelfs kan leiden tot stress en ziekte. De moderne kantoortuinen met vaak een open structuur en de hedendaagse arbeidsomstandigheden in onze dynamische wereld vragen ons om een passende akoestische oplossing.De mogelijkheden:
Scheidingswanden zijn er in tal van uitvoeringen: van opzetwanden op uw bureau tot volledig vrijstaande wanden die eventueel geschakeld kunnen worden. Van fraai gestikte wanden tot diverse akoestische varianten, in vele uitvoeringen en categoriën. Los van de esthetische afwerking aan de buitenzijde wordt de akoestische demping vaak bepaald door wat binnen in de wand wordt gebruikt.De Engelse specialst Icon produceert fraaie wanden met creatieve afwerkingen en stikselvormen. Voor de akoestische absorptie maakt Icon gebruik van speciale BasF foam.
Het Zweedse Götessons combineert vormgeving met techniek en biedt hiermee verrassende oplossingen. Een houten frame met anti-allergische kern van akoestisch absorberend materiaal gestoffeerd met foam-stof zorgen voor optimaal resultaat (klasse A). Ook dit merk biedt wanden in vele soorten en maten. Voor wie echt alles wenst is model PAZ (Pure Air Zone) een aanrader: optimale akoestiek waarbij schone gefilterde lucht u toegeblazen wordt…