Akoestiek

Akoestiek op de werkplek

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat overlast van geluid op ons werk een groot effect heeft op de productiviteit en zelfs kan leiden tot stress en ziekte. De moderne kantoortuinen met vaak een open structuur en de hedendaagse arbeidsomstandigheden in onze dynamische wereld vragen ons daarom om passende akoestische oplossingen.

Wat is NRC waarde?

Hoeveel geluid een akoestisch materiaal absorbeert wordt aangegeven in de NRC waarde(Noice Reduction Coëfficiënt), en dat gaat van 0 tot 1. Bij de waarde 1,0 worden alle geluidsgolven volledig opgenomen, dit is ideaal want er komt niets terug. Bij de waarde 0 wordt het geluid echter 100% weerkaatst en blijft hierdoor actief, denk bijvoorbeeld aan glas of harde materialen.

De akoestische mogelijkheden

  • Scheidingswanden zijn er in een tal van uitvoeringen, van opzetwanden aan uw bureaublad tot volledig vrijstaande wanden. Los van de mogelijkheden in afwerking aan de buitenzijde wordt zoals aangegeven de akoestische werking vooral bepaald wat er ín de wand zit, daar waar de geluidsgolven geabsorbeerd worden.
  • Voor de akoestiek bij vrij geplaatste kasten of open ruimtes bieden wij u diverse oplossingen. De kasten zijn te voorzien van akoestische achterwanden voor een fraai en akoestisch effect. Met verschillende vrijstaande wanden heeft u de meest flexibele oplossing en zorgt u daarnaast voor een functionele ruimteseparatie.
  • Een prachtige akoestische oplossing voor aan het plafond of tegen de wand is de Light Sound collectie van het Italiaanse Quadrifoglio. De panelen zijn in diverse vormen en kleuren zijn modulair te schakelen en optioneel te voorzien van bijpassende LED armaturen voor rust en licht op uw kantoor.
  • Eco-light lampen zijn duurzaam geproduceerd van PET akoestisch materiaal en in 25 kleuren leverbaar.